Ilppo Silakoski on syntynyt vuonna 1943. Nykyinen kotipaikka on Ruokolahti. Varhaislapsuuden hän on viettänyt Lappeenrannassa ja koulut hän on käynyt eri puolilla Suomea. Hän opiskeli Otaniemessä Teknillisessä korkeakoulussa diplomi-insinööriksi. Ensimmäisen puolen työelämästä hän on toiminut YIT Rakennus Oy:ssä muun muassa rakentamassa Svetogorskia ja jälkimmäisen puolikkaan Imatran kaupungilla ympäristöasioissa jääden eläkkeelle v. 2007 ympäristötoimen toimialajohtajan virasta.
Ilppo Silakoski on kokenut metsästäjä, kalastaja, retkeilijä ja eräkokki. Hän on läpi elämän nuoresta lähtien kulkenut erämaissa sekä oppinut näkemään ja kunnioittamaan sen elämää ja lainalaisuuksia. Hän on rauhallinen ja sinnikäs, joita ominaisuuksia matkakumppanit arvostavat. Määrätietoisena ja periksi antamattomana ihmisenä hän on muun muassa toteuttanut unelmansa pitkistä eräretkistä ennestään tuntemattomilla seuduilla. Näistä syntyi matkapäiväkirjoihin perustuva kirja Eräretket Kanadan pohjoisilla joilla.
Eräelämä on edelleen merkittävä osa arkipäivää. Ilppo Silakosken erävuosi alkaa maaliskuussa Muotkatunturin riekonmetsästyksellä ja jatkuu huhtikuulla Vätsärin erämaakämpän tarvikehuollolla ja haueniskukoukkukalastuksella. Toukokuun alussa hän osallistuu hylkeenpyyntiin Kalajoelta käsin ja toukokuun lopulla suuntaa siianpyyntiin Vätsäriin. Kesäkuulla on lyhyt silakanpyyntireissu Kalajoella. Heinä-elokuulla hillan poimintaa Vätsärissä sekä marjastusta ja sienestystä kotimetsissä. Syys-lokakuulla alkaa linnun ja jäniksen metsästys Vuotjärvellä, Kemijärvellä ja kotipitäjässä sekä siianpyyntiä Vätsärissä. Vätsärin käyntien yhteyteen liittyy usein kalastusta ja kuningasrapujen pyyntiä Barentsinmerellä Norjan Pygeijassa. Hirvenmetsästys Hummovaarassa Kesälahdella saattaa viedä kaksikin kuukautta. Hirvijahdin lomaan kuuluu myös Arktisen klubin vuosikokous Nanoqissa. Väliin mahtuu vielä metsänhoitotöitä kevään ja syksyn sopivan koleilla keleillä niin kotipitäjässä kuin Kemijärvelläkin. Vuoden vaihteen kahta puolta eläkepäivät kuluvat halonteossa.